Onze website is momenteel onder constructie


Haal meer uit duurzame energie

Naast het feit dat u bijdraagt aan een beter milieu door het gebruik van duurzame energie, gaat u er ook financieel op vooruit. Zo wordt uw niet gebruikte opgewekte energie teruggeleverd aan het elektriciteitsnet, wat dan weer in mindering wordt gebracht op uw jaarafrekening. Tevens zijn er aantrekkelijke subsidies beschikbaar voor de particuliere alsook zakelijke markt. Salderen van teruggeleverde energie
Niet altijd alle opgewekte energie wordt door u zelf verbruikt. De niet gebruikte energie gaat niet verloren, maar wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Op uw energierekening staat hoeveel energie u verbruikt heeft in kWh. Hiervan wordt de energie die u naar het stroomnet terug heeft geleverd in mindering gebracht. Deze aftreksom heet salderen. Lees hier meer op de website van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland »

 Subsidies
Particulieren die bijvoorbeeld zonnepanelen kopen betalen 21%  belasting over de aanschafwaarde. In 2013 is door het Hof van Justitie van de Europese Unie bepaald dat particulieren die zonnepanelen aanschaffen recht hebben op een belastingteruggave van de totale investering (het Fuchs-arrest). Omdat u stroom teruglevert aan het elektriciteitsnet wordt u beschouwd als kleine ondernemer. U moet zich daarvoor aanmelden bij de belastingdienst, maar hoeft u zich niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Op de website van de Belastingdienst leest u hier meer over »

Voor de zakelijke markt zijn er een aantal verschillende subsidies in het leven geroepen:

  • MIA (Milieu-investeringsaftrek)
  • EIA (Energie-investeringsaftrek)
  • KIA (Kleinschaligheidsaftrek)
  • VAMIL (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen)
  • SDE+ Subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie)

Hieronder een voorlichtingsvideo over de SDE+ Subsidie

 

 

Voor meer informatie over de subsidies verwijzen wij u naar de website van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland »

 Hogere EPC-waarde van uw huis
De EPC-waarde (Energieprestatiecoëfficient) geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Een hogere score biedt volgende voordelen:

  • Waardeverhoging van uw huis
  • Snellere verkoop van uw huis door een hoger energie label